Cîmpeanu: “Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor”. Strategie: ce categorie de elevi merg la școală și în cazul incidenței peste 6 la mie

by admin

Ministrul Educației a precizat că părinții vor primi un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă își vaccinează sau nu copiii. Sorin Cîmpeanu spune că ministerul pregăteşte formulare prin care solicită acordul părinţilor privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Pentru asta, în fiecare școală va exista o persoană care va ține legătura cu ei. De asemenea, ministrul Educației a explicat și condițiile în care elevii ar putea merge fizic la școală și atunci când incidența crește peste 6 la mie.

“Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare – fizic, online sau combinat”, a explicat Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Prin cadrul întâlnirilor interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări: “Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a adăugat el.

Ministrul Educației a vorbit și despre scenariile privind modul în care se vor desfășura cursurile, în funcție de incidența cazurilor de COVID. O parte dintre elevi ar putea merge fizic la școală și dacă incidența într-o localitate depășește 6 la mie, cu condiția ca acea localitate să nu intre în carantină: “Scenariul principal este acela că nu vom avea localități care vor depăși 6 la mie. Scenariul prioritar este acela în care școlile vor rămâne deschise integral”, a menționat Cîmpeanu.

Dacă rata de infectare va depăși incidența de 6 la mie se vor aplica următoarele măsuri: “Preșcolarii – creșe și grădinițe – să meargă în continuare la școală cu prezență fizică, cei din clasele 0-6 să intre în online, pentru că sunt copii sub vârsta de 12 ani, care nu se pot vaccina, iar peste vârsta de 12 ani, pentru cei care se pot vaccina, se discută posibilitatea de acces în şcoală, cu prezenţă fizică, dar nu mai departe de intrarea localității în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, a explicat ministrul, conform sursei citate.

Masca de protecție va rămâne obligatorie în timpul cursurilor, dar cu excepții

Sorin Cîmpeanu a subliniat că purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în școli: “Masca va rămâne obligatorie în interior, cu două excepții: învățământul special și orele de sport. Orele de educație fizică se vor putea desfășura în interior, cu condiţia ca în localitate rata de infectare să fie sub 2 la mie. Dacă incidența crește peste acest prag, orele de sport se vor desfășura doar în exterior”, a încheiat ministrul.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

FOTO | Prezența fizică în noul an școlar al elevilor depinde de RATA de INCIDENȚĂ. Două localități din Cluj sunt aproape de pragul 6 la mia de locuitori 13/09/2021 - 16:59

[…] Dacă rata de infectare va depăși incidența de 6 la mie se vor aplica următoarele măsuri: “Preșcolarii – creșe și grădinițe – să meargă în continuare la școală cu prezență fizică, cei din clasele 0-6 să intre în online, pentru că sunt copii sub vârsta de 12 ani, care nu se pot vaccina, iar peste vârsta de 12 ani, pentru cei care se pot vaccina, se discută posibilitatea de acces în şcoală, cu prezenţă fizică, dar nu mai departe de intrarea localității în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, preciza ministrul Sorin Cîmpeanu acum două săptămâni. […]

Raspunde

Comenteaza