Slovenia a pus România pe „lista roșie”. Cei care vor să intre în țară trebuie să prezinte un test COVID negativ ori să stea în carantină

by admin

Slovenia a introdus România pe „lista roșie” a zonelor de risc COVID-19, a anunțat ambasada României de la Ljubljana. Aceasta înseamnă că persoanele care vin din România și care doresc să intre în Slovenia vor trebui să stea în carantină.

„Persoanele care intră în Republica Slovenia, care sunt rezidente ale unei țări de pe lista roșie sau care sosesc din țara respectivă, este necesar să rămână în carantină o perioadă de zece zile, din cauza unei potențiale infectări cu virusul SARS-CoV-2”, a explicat misiunea diplomatică într-o postare pe Facebook.

Pentru a evita carantina, cei care intră în Slovenia trebuie să aibă un certificat medical care să demonstreze că au fost testați negativ pentru SARS-CoV-2. Testul trebuie să fie făcut cu cel mult 48 de ore înainte și să fi fost făcut într-un stat UE sau un stat membru al Spațiului Schengen.

Până acum, Slovenia a pus pe „lista roșie” doar câteva județe din România, dar, în urma creșterii numărului de cazuri de COVID-19, a extins măsura la întreg teritoriul țării.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza