Situație incredibilă la Cluj. Un aparat de testare a COVID-19 nu poate fi folosit din lipsă de kituri

by admin

Situație scandaloasă la Cluj-Napoca. În plină pandemie de COVID-19, unul dintre aparatele de testare a probelor nu poate fi folosit din lipsă de kituri. Este vorba de aparatul de la Institutului Oncologic, cu o capacitate de 400 de probe zilnic. De aproape 4 ori mai mult decât capacitatea aparatelor utilizate acum.

„Legat de aparatele de testare, în prezent sunt funcționale două la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, cu o capacitate de 70 de teste pe zi, și unul la Institutul Oncologic, cu o capacitate de 400 de teste pe zi, dar momentan fără kituri de testare. Preconizăm să primim la mijlocul săptămânii viitoare 2.000 de testere”, a comunicat prefectul Mircea Abrudean.

Tot din lipsă de materiale nu pot fi utilizate nici aparatele de testare oferite de universitățile clujene. „Mai avem la dispoziție două aparate la Centrul de Cercetare al UMF cu o capacitate de 90 teste pe zi fiecare, câte un aparat de la UBB și USAMV, împreună 150 teste pe zi. Conform furnizorilor, testele vor ajunge la finalul săptămânii viitoare, iar la început de aprilie va ajunge și aparatul comandat de Spitalul Județean, cu capacitate 150 teste pe zi, cu 3000 de teste”, a mai explicat prefectul Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza