Sistem de neutralizare a gazelor nocive, montat la Pata Rât

by admin

La depozitul ecologic de deșeuri recent închis de la Pata Rât a fost montat un sistem modern de degazare activă. Rolul acestuia este de a capta, prin aspirare, emanațiile de metan, bioxid de carbon şi gaze de descompunere din corpul depozitului, gaze care, ulterior, sunt neutralizate într-o unitate dedicată.

„Putem afirma acum, cu toată responsabilitatea, că problema poluării de la Pata Rât devine istorie. După ce a fost stopată poluarea apei și a solului, nici aerul din zonă nu va mai avea de suferit în vreun fel. Solul, apa și aerul, elemente ale ecosistemului din zonă, devin, astfel, pe deplin sigure și nepoluante”, declară Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

????????????????????????????????????

Instalația de colectare și ardere a biogazului este una integrată, compusă din mai multe subansamble interconectate: o unitate de ardere, un sistem de evacuare a condensului, patru substații de gaz, o rețea de conducte de colectare și transport, respectiv nu mai puțin de 77 de puțuri de degazare răspândite pe întreg corpul depozitului.

Cu o capacitate de procesare de circa 700 de metri cubi biogaz pe oră, instalația de degazare instalată este una electronică, ultramodernă, motiv pentru care ea va funcționa în regim autonom, fără a fi nevoie de o operare manuală.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza