Singurul medic de la Casa Theodora a fost transportat la spital în stare gravă. Vârstnicii au rămas fără doctor

by admin

Situație dramatică la căminul de vârstnici Casa Theodora din Cluj-Napoca. Peste 90 de vârstnici confirmați cu COVID-19 au rămas fără medic, după ce singurul doctor care îi îngrijea a fost transportat la spital în stare gravă, fiind infectat și el cu COVID-19.

Potrivit deputatului Emanuel Ungureanu, doctorul Lorant Szentagotai a fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Starea sa de sănătate s-a deteriorat din cauza epuizării fizice, după ce în ultimele 3 săptămâni s-a luptat să facă față singur tratării pacienților de la azil.

Deputatul face un apel pentru găsirea unui doctor care să îi ajute pe bătrânii de la Casa Theodora.

„Vârstnicii din cămin infectați cu COVID-19, dar care suferă și de alte afecțiuni, sunt bine îngrijiți de asistente și infirmiere, însă acolo avem nevoie și de un medic care să supravegheze situația îndeaproape. Fac un apel public, din nou, la un medic disponibil, care a trecut prin infecția cu SARS-CoV- 2 dispus să dea o mână de ajutor la Casa Theodora.

Medicul Szentagotai a rezistat eroic până astăzi, luptând să ajute vârstnicii din acest cămin, aseară l-am găsit cu perfuzii și cu oxigen în cabinetul său, complet epuizat dar încă capabil să ajute. Azi nu a mai putut să reziste și a fost transportat la spital.

Sper din toată inima ca vârstnicii din cămin să treacă în număr cât mai mare cu bine peste acest moment extrem de greu și fac un nou apel public la DSP Cluj și Colegiul Medicilor să găsească soluții de îngrijire pentru bolnavii din Cămin, împreună cu conducerea Casei Theodora”, a transmis Emanuel Ungureanu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza