Sezonul distracțiilor de iarnă, în plină ascensiune! Pârtiile de schi și-au extins zonele pentru toți iubitorii

by admin

Deschise de scurtă vreme, pârtiile de schi din Cluj-Napoca, dar și din împrejurimi, abia astăzi au reușit să-și extindă aria. Organizatorii fiecarei părtii au încercat din răsputeri să pună în funcțiune capacitatea maximă. Însă chiar dacă a nins, pârtiile sunt formate dintr-un procent de 90-95% zăpadă artificială. Administratorii speră ca weekendul geros să le aducă cât mai mulți clienți, dar să-i ajute și la realizarea unui strat mai gros de zăpadă, având în vedere că în scurt timp vremea se va mai domoli. În ceea ce privește tariful serviciilor, acestea diferă de la o pârtie la alta.

Pârtia din Feleacu este disponibilă după următorul program: luni 18 – 22, marți, miercuri și joi programul este de la 16 la 22, vineri de la 14 la 22, iar sâmbătă și duminică de la 10 la 22.

“Am început de astăzi și activitatea pe pârtia mare. Ne ajută temperaturile foarte mult, deoarece putem să facem zăpadă artificială. Suntem nevoiți să facem zăpadă și peste zi, chiar în timpul orelor de funcționare a pârtiei. Noi am avut clienți de duminica trecută, când am deschis pârtia mică. Au venit mulți de atunci chiar dacă pârtia are 120 de metri, dorința lor a fost mare.

Tarifele sunt cele de anul trecut. Pachetul cel mai avantajos este cel de 20 de urcări. Acesta costă 80 de lei. Echipamente de închiriat avem pentru snowboard, cât și pentru schi. 40 de lei costă un astfel de echipament complet. Închirierea unei sănii este de 30 de lei pentru toată ziua. Însă pe pârtie nu se poate merge cu sania. Este amenajat un loc special pentru doritori, în afara pârtiilor. Acum că a nins, acest lucru va fi posibil dinadins.

Mai avem pârtia mare de 756 de metri, teleschi, avem pârtia mică (120 m) + banda de urcare, avem tubing cu colaci pe o suprafață de 110 de metri și rotondo, adică un carusel rotativ pentru copii. Este activă școala de schi, inclusiv terasa unde se pot servi bături calde și mâncare. Persoanele care nu știu încă să schieze sau să se dea cu placa, pot învăța aici. Rezervările la noi trebuie făcute doar pentru orele de schi, atât.

Probleme cu parcarea nu avem. Noi putem amenaja oricând încă o parcare suplimentară de 40-50 de locuri. Avem un loc special și unde pot să fie parcate mașinile mai mari, precum SUV-urile. Rugăm ca toată lumea să poarte măști, aici este obligatorie. Să păstreze distanta de 2 metri între persoane. Autoritățile competente fac des razii aici”, a declarat managerul pârtiei Feleacu, Radu Mureșan.

În ceea ce privește părtiile de la Mărișel, bannerele se regăsesc peste tot, iar din oră în oră la stația de amplificare, organizatorii vor readuce aminte clienților să respecte regulile de bază. Masca și distanțarea socială sunt printre cele mai importante.

“Începând de astăzi am dat drumul și pârtiei roșii, chiar de la amiază. Cea albastră (2km) este funcționabilă, însă cea neagră nu. Programul este zilnic de la ora 10 la 19 pentru teleschi, pârtia albastră, iar celelalte sunt de la ora 10 la 17 care deserversc telescaunului. Lunea trebuie să știe clienții noștri că este zi de mentenanță. Deschidem doar teleschiul pe pârtia albastră.

Prețurile diferă. Există pachete pe o zi sau pe puncte. În weekend, pentru adulți, telescaunul costă 160 de lei. Pentru copii până în 12 ani costă 105 lei. S-au vehiculat câteva probleme de curent, însă nu am avut decât atunci când au fost în toată țara. Intensitatea curentului a scăzut și nu mai funcționau echipamentele cum trebuia, în rest să știți că nu avem probleme.

“Avem pârtie de săniuș. Închirierea unei sănii costă 20 de lei pe zi, iar un echipament de ski (schiuri, clăpari, bețe, cască) costă 50 de lei. Clienții nu trebuie să-și facă rezervări din timp pentru niciun serviciu de pe pârtiile noastre. 90% din zăpadă este artificială din cauza condițiilor meteo. Dar după cum vă spuneam am reușit să deschidem și pârtia roșie, deci se poate schia până jos. Nu este funcțional accesul parcării de la baza pârtiei care nu mai depinde de noi, drumul nefiind proprietatea noastră. În funcție de condiițiile atmosferice vom deschide pârtia neagră în cele ce urmează”, a explicat managerul pârtiei, Cristian Tâmpănar.

Aflate la o distanță de 150 de kilometri, pârtiile de la Cavnic din județul Maramureș sunt un alt punct de atracție pentru clujeni:

“Momentan, în acest weekend funcționează doar telescaunul Roata 1, adică 30% din capacitate. Stratul de zăpadă este foarte subțire, încercăm să profităm de gerul din acest weekend pentru a reuși să facem cât mai multă zăpadă. 80-90% este zăpadă artificială acum. La mijlocul săptămânii viitoare se va deschide și Roata 2. Acum funcționează doar 2 km din cei 6 de pârtie. În curs de înzăpezire sunt încă 2 km. Vom avea deci 4 km în cele ce urmează. Noi avem telescaun la Roata 1, teleschi la Roata 2 și pârtia neagră. De asemenea, avem și pârtie de sănii”, a declarat marketing managerul, Oana Poenar.

Aici, programul în timpul săptămânii este de la 10 la 19, iar în weekend se deschide de la ora 9:

“Avem 15 tipuri de abonamente pentru telescaun și teleschi. Unul din ele sună astfel: 100 de lei pe zi cu urcări nelimitate. 10 ture cu sania costă 30 de lei, iar 5 ture 20 de lei. De asemenea, 100 de lei este lecția privată la școala de ski. Atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Lumea trebuie să respecte măsurile de siguranță mai ales la îmbarcări, acolo se fac cozi. Le recomandăm tuturor să vina la ski în timpul săptămânii, nu în weekend. Pentru a se putea evita aglomerația de peste tot. La nivel național nu există restricții pentru telescaun. Sunt în aer liber. Merg maxim 2 persoane în același timp, cei care sunt din aceeași familie, iar pe teleschi merge doar o persoană după cum știți. Nu prea avem aici acces în spații interioare. Am rezolvat și problema locurilor de parcare. Am pus o barieră, am regândit altfel din toamnă chiar”, a încheiat managerul pârtiei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza