Senzori de parcare instalați în zona istorică a orașului. Poți vedea locurile libere direct pe telefonul mobil

by admin

Premieră la Cluj-Napoca: locurile de parcare din zona istorică a orașului vor fi monitorizate cu ajutorul unor senzori, iar locurile libere vor putea fi identificate direct pe telefonul mobil. Primele sisteme au fost deja instalate în zona  I a municipiului, pe Aleea Învățătorului și în Piața Ștefan cel Mare. Lucrările vor continua în această săptămână cu străzile V. Babeș, Samuel Micu, Clinicilor, Baba Novac și Universității.

Potrivit primarului Emil Boc, în total peste 1.200 de senzori vor fi instalați și conectați la aplicația server.  Iar prin aplicația City Parking, conducătorii auto vor fi ghidați către cel mai apropiat loc liber de parcare din zona I.

„Odată cu implementarea acestui proiect unic în România, Primăria Cluj-Napoca face un nou pas în domeniul utilizării tehnologiei pentru creșterea calitatea vieții cetățenilor în municipiu. De asemenea, urmărim să consolidăm poziția Clujului de Hub european de digitalizare și inovare.

Prin proiectul City Parking, clujenii vor putea vedea în timp real, direct pe telefonul mobil (smartphone), care sunt locurile de parcare libere din zona centrală (I). Acestea sunt identificate prin intermediul unui sistem integrat de gateway-uri, senzori și aplicații. 

Pentru cetățean, va fi suficient să instaleze aplicația City Parking și astfel să aibă la îndemână o hartă „real-time” utilă pentru parcare în unele dintre cele mai circulate zone din oraș”, a scris primarul Emil Boc pe rețelele de socializare.

Câștigătorul licitației pentru implementarea noului sistem de parcare în zona centrală este Telekom România Communications, cu subcontractantul clujean Life Is Hard. Valoarea contractului este de 956.026 lei (fără TVA).

Te-ar putea interesa si

Comenteaza