Secția de Endocrinologie a SCJU, reabilitată complet

by Cristina Mihaila

Secția Clinică Endocrinologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Cluj, a fost reabilitată și modernizată în urma unui amplu proces care s-a întins pe apraope 6. Având în structură 35 de paturi (32 pentru adulți și 3 pentru copii), Secția Clinică Endocrinologie asigură investigații și tratament pentru pacienții cu patologie endocrină.

Lucrările de reabilitare au început în 2014, iar cele mai semnificative reparații au avut loc în anii 2018 și 2019, când, cu ajutorul unor alocări ale Consiliului Local și din venituri proprii,au fost modernizate saloanele și s-au finalizat lucrările de hidroizolare a clădirii și extinderea sistemului de detecție a incendiilor. Valoarea lucrărilor efectuate în clinică, în perioada 2014-2020 este de peste 720.000 lei. În limita fondurilor disponibile, anul viitor, se vor efectua lucrări în zona ambulatoriului și a spitalizării de zi. În plus, pe lângă aceste lucrări, au fost înlocuite paturile, saltelele și noptierele în saloanele renovate, iar în 2019 secția a fost dotată cu un ecograf cu modul de elastografie (măsurarea densității unui țesut), sporind precizia diagnostică a naturii benigne sau maligne a nodulilor tiroidieni.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca funcționează în peste 30 de clădiri distincte, majoritatea monumente istorice, disparate în Municipiul Cluj-Napoca. Acest fapt face ca efortul pentru reparațiile și mentenanța clădirilor să fie unul constant și consistent, arată conducerea unității medicale.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza