Secretarul General NATO, Mircea Geoană atrage atenția asupra importanței securității cibernetice la nivelul Alianței

by Christian Suciu

Potrivit Secretarului General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, securitatea cibernetică reprezintă un element vital al noii strategii de apărare în ceea ce înseamnă războiul modern, o prioritate pe agenda NATO fiind consolidarea defensivei cibernetice.

”Pe lângă dezinformare și spionaj digital, securitatea cibernetică face parte dintr-un nou tip de război. În ziua invaziei [Ucrainei] de către Rusia, au avut loc atacuri cibernetice la scară largă asupra guvernului, armatei și infrastructurii critice. Folosirea continuă a acestor atacuri vizează întreruperea sau oprirea sistemului de apărare cibernetică al Ucrainei.” a transmis Secretarul General.

Potrivit acestuia un obiectiv semnificativ al Alianței Nord-Atlantice este îmbunătățirea mecanismelor de apărare cibernetică în fața eventualelor atacuri, menționând că experții NATO de la Bruxelles sunt în permanent contact cu reprezentativii ucraineni pe partea de securitate cibernetică și oferă asistență constant.

”Este un aspect crucial pentru rolurile de apărare și descurajare, de aceea este o prioritate a actualei agende NATO. Deci suplimentăm sprijinul nostru adaptat, atât din punct de vedere politic, cât și practic, pentru a consolida rezistența și a stopa alte agresiuni, inclusiv în domeniul cibernetic” mai adăugat Secretarul General NATO, Mircea Geoană.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza