Sebastian Burudja, numit Ministrul Educației interimar după demisia lui Sorin Cîmpeanu

by Christian Suciu

Liberalul Sebastian Burudja a fost numit interimar în funcția de Ministru al Educației în urma deciziei lui Sorin Cîmpeanu de a-și da demisia în urma acuzațiilor de plagiat ce i s-au adus. Fostul Ministru a transmis pe pagina sa oficială de Facebook că a fost o onoare pentru el să ocupe această funcție și consideră că deși momentul în care și-a început mandatul a fost într-un context dificil pentru România, acesta a depus eforturi pentru a schimba în mai bine lucrurile. Premierul Ciucă a anunțat Joi seara că a acceptat demisia din funcție înaintată de acesta.

” Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.” a declarat Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

În urma demisiei lui Cîmpeanu, Ministrul Cercetării, Sebastian Burudja va prelua funcția sa în calitate de interimar.

Decizia ministrului vine în urma descoperirilor făcute de jurnalista Emilia Șercan ce susține că fostul Ministru ar fi plagiat 92 de pagini dintr-un curs universitar în anul 2006.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 30/09/2022 - 17:24

cine-i mai si asta??avid dupa putere??????taticul tau care a fost sef la BANCOREX??? CE ZICE???sau sta la soare pe Coasta de Azur??

Raspunde

Comenteaza