Se toarnă asfalt pe DJ 161 între Gădălin și Țaga, parte din Drumul Bistriței!

by Christian Suciu

Proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ161 Gădălin-Bonțida- DN1C derulat de Consiliul Județean Cluj se află într-un stadiu avansat în prezent turându-se primul strat de asfalt pe tronsonul de 17 kilometri dintre Gădălin și Țaga.

”E o veste bună pentru foarte mulți clujeni. Modernizarea acestui important drum județean va genera numeroase beneficii, legate în special de îmbunătățirea considerabilă a condițiilor de viață ale cetățenilor din zonă, accelerarea dezvoltării economice a acestei părți a județului, fluidizarea circulației precum și creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Până în acest moment au fost realizate în procent de cca. 90% atât podețele transversale cât și șanțurile betonate, rigolele carosabile și accesele la proprietăți. În ceea ce privește trotuarele și stațiile pentru transportul în comun de pe raza localităților Gădălin și Bonțida, acestea au fost amenajate în proporție de peste 70%.

De asemenea, lucrările de modernizare presupun și reabilitarea a cinci poduri. Acestea sunt realizate în proporție de peste 90%, inclusiv noul pod peste râul Someș din localitatea Bonțida, care a fost construit în urma demolării celui vechi.

În următoarea fază vor fi realizate acostamente și marcaje rutiere și se va reabilita trecerea de cale ferată din Bonțida.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza