Se schimbă vremea. Avertizare meteo de vijelii și ploi torențiale

by admin

Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, valabilă până vineri seara pentru întreaga țară. Avertizarea va intra în vigoare în această după-amiază, la ora 16:00, și este valabilă până vineri, la ora 21:00.

În acest interval vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-30 l/mp.

Meteorologii au emis și o atenționare cod galben de vreme rea pentru șase județe din vestul țării, avertizare valabilă până joi dimineața la ora 10:00.

Astfel, în Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza