Se reiau zborurile către Marea Britanie. De pe Aeroportul din Cluj sunt curse spre 5 destinații

by admin

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat în ședința de duminică lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic. De asemenea, CNSU a aprobat reluarea zborurilor către și dinspre Marea Britanie și Irlanda de Nord, de pe toate aeroporturile din România. Măsura va intra în vigoare astăzi, 4 ianuarie, începând cu ora 19:00.

Potrivit hotărârii CNSU, toate persoanele care sosesc în România din Marea Britanie sunt obligate să prezinte la intrarea în țară certificatul unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte. În caz contrar, ele vor fi obligate să intre în carantină.

Hotărârea prevede și câteva excepții de la măsura carantinării, respectiv: 

  • conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;
  • conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;
  • conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;
  •  piloții de aeronave şi personalul navigant;
  • persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul țării;
  • membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora.

În urma hotărârii CNSU, se vor relua și cursele aeriene spre Marea Britanie operate de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca. Începând de luni, de aici vor decola curse spre Londra, Dublin, Doncaster, Birmingham și Liverpool.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza