Se reactualizează Planurile Urbanistice Generale ale comunelor Aluniș și Negreni. Ce a dus la această decizie

by admin

Au fost semnate certificatele de urbanism pentru reactualizarea Planurilor Urbaniste Generale (P.U.G.) și a Regulamentelor locale de urbanism (R.L.U.) pentru două comune clujene: Aluniș și Negreni.

Necesitatea actualizării acestor documentații ce vizează intravilanul și extravilanul a opt sate, cu o suprafață totală de peste 12.200 hectare și în care locuiesc peste 4.000 de clujeni a fost determinată de apropierea termenului legal de expirare a acestora.

Actualizarea acestor documente cu caracter strategic e importantă întrucât e nevoie, pe de o parte, de corelarea acestora cu toate evoluțiile din domeniu și, pe de altă parte, de asigurarea unei viziuni coerente și unitare asupra dezvoltării întregului județ”, declară Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Anterior, în cursul anului 2019, au întocmit noi documentații urbanistice opt comune, respectiv Aiton, Săndulești, Frata, Căianu, Bonțida, Cămărașu, Pălatca și Vultureni. În ceea ce privește restul comunelor clujene, unele au PUG-urile și RLU-urile încă în termenul de valabilitate, în timp ce altele au ales să le reactualizeze.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza