Se modifică plata cu cardul în mijloacele de transport în comun din Cluj. Nu se mai eliberează chitanță

by admin

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a anunțat modificarea plății cu cardul în mijloacele de transport în comun. Astfel, va fi eliminată chitanța emisă de POS la cumpărarea biletului cu cardul, dar va fi introdusă și o protecție la cumpărarea accidentală a celui de-al 2-lea bilet.

Astfel, în momentul achiziționării unui bilet cu cardul la POS, tranzacția este confirmată de mesajul „APROBAT”, afișat pe ecranul verde al validatorului. Aprinderea succesivă a celor 4 leduri ale validatorului confirmă citirea corectă a datelor de pe card și inițierea tranzacției. Dacă ecranul terminalului devine roșu și este afișat mesajul „DECLINAT”, tranzacția nu a fost aprobată, iar călătoria trebuie achitată prin modalități alternative.

Validările multiple pot fi efectuate doar prin alegerea opțiunii dedicate, apăsând pe butonul de pe POS, astfel că nu există riscul validărilor multiple prin apropierea accidentală de validator a cardului bancar.

Controlorii de bilete pot constata dacă plata călătoriei a fost efectuată, la echipamentul la care a fost validat cardul bancar, prin verificarea ultimelor 4 cifre ale cardului, care vor fi comunicate de călător.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Ghita 26/05/2021 - 08:33

Curat cretini; daca autobuzul este plin si jumatate dintre calatori au platit cu cardul cat timp ii ia controlorului sa verifice toate platile cu cardul?

Raspunde

Comenteaza