Se modernizează un drum județean din Cluj

by admin

Se modernizează drumul județean 103Z Micești. Consiliul Județean Cluj efectuează lucrări de întreținere pe un sector de drum în lungime de peste 9,5 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 9+560. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea tronsonului care deservește zona de case a localității Micești.

Conform reprezentanților CJ Cluj, în această fază a lucrărilor are loc așternerea stratului de balast stabilizat, ca fază premergătoare asfaltării.

„Îmbunătăţirea infrastructurii acestui drum judeţean contribuie la asigurarea unui trafic rapid şi în condiţii de siguranţă pentru locuitorii din zonă, precum şi a unui acces facil la drumul national 1, pe direcția Tureni, iar apoi spre municipiile Cluj-Napoca sau Turda”, a afirmat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În prealabil, pe toată lungimea sectorului de drum vizat de lucrările de întreținere, au fost executate operațiuni constând în tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, completarea acostamentelor, refacerea terasamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, reprofilarea drumului cu cilindrare cu și fără adaos de material, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare.

Totodată, au fost realizate lucrări constând în înlocuirea și prelungirea de podețe precum și refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza