Se modernizează Parcul Primăverii din Mănăștur. Primăria a aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici

by admin

Se modernizează Parcul Primăverii din cartierul Mănăștur, precum și străzile adiacente. Primăria a aprobat proiectul de hotărâre privind documentația și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a zonei adiacente (str. Ion Meșter, str. Emil Cioran, str. Almașului)”.

Zona ce urmează a fi modernizată are o suprafață de 34.183 mp, dintre care 18.660 mp suprafața verde a Parcului Primăverii; 8.075 mp zona adiacentă parcului, între spațiul verde al parcului și clădirile de locuințe colective și 7.448 mp tronson strada Ion Meșter, tronson strada Emil Cioran.

„Modernizarea Parcului Primăverii are ca obiectiv principal creșterea calității vieții locuitorilor din zonă. Proiectul presupune păstrarea funcțiunii de grădină verde publică a parcului, dar înlocuirea totală a mobilierului urban existent cu mobilier modern, instalarea de rastele pentru biciclete, stații de încărcare atât pentru autoturismele electrice, cât și pentru biciclete/trotinete electrice, precum și modernizarea iluminatului public cu tehnologie LED. 

De asemenea, străzile adiacente parcului își vor păstra sensul de circulație și se vor transforma în suprafețe de tip shared space. În ceea ce privește arborii, numărul acestora va fi suplimentat – peste 1000 de arbori și arbuști în zonă. În parc se vor instala două grupuri sanitare automate și 3 cișmele, un sistem subteran de colectare a deșeurilor și un sistem de informare – panouri afișaj”, a explicat primarul Emil Boc pe rețelele de socializare.

Proiectul va fi depus spre finanțare din fonduri nerambursabile în perioada de programare 2021-2027. Durata de execuție a lucrărilor este de 19 luni, iar valoarea lucrărilor este de 33.285.024,15 lei fără T.V.A.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza