Se lucrează pe drumul județean 109V Pădureni-Satu Lung-DJ109S! Acesta asigură deplasarea pe ruta Chinteni-Cluj-Napoca

by Christian Suciu

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au anunțat începutul unei serii de lucrări de întreținere pe Drumul Județean 109V Pădureni – Satu Lung – DJ 109S ce se vor desfășura pe o perioadă de 6 luni. Acestea vizează sectorul de sectorul în lungime de 8,772 kilometri cuprins între km 6+600 și km 15+372, din care un sector în lungime de 3,972 kilometri va fi și asfaltat.

”Sunt lucrări importante deoarece drumul județean 109V asigură o legătură directă cu zona metropolitană, pe direcția Chinteni – Cluj-Napoca. De pe urma acestora vor beneficia toți cei ce tranzitează zona metropolitană, pe acest traseu”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Operațiunile desfășurate constau în lucrări de frezare a zonelor de carosabil deteriorate, plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea de acostamente, curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, înlocuirea și prelungirea de podețe, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului și așternerea de covor asfaltic.

În această etapă, lucrările constau în curățarea mecanizată a șanțurilor și rigolelor, curățarea podețelor, tratarea burdușirilor și a tasărilor și lucrări de asigurare a scurgerii apelor.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza