Se lucrează la drumul dintre Micești și Tureni! Infrastructura rutieră va primi îmbunătățiri în zonă!

by Christian Suciu

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe a anunțat începerea unor lucrări de asfaltare pe DJ 103Z, drumul dintre lacul Micești și Tureni. Lucrările ce vor dura următoarele 3 luni își propun îmbunătățirea infrastructurii pe o lungime de 12 kilometri iar în faza actuală s-a realizat fundația din blocaj de piatră.

Următoarele etape ale lucrărilor vizează tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea acostamentelor, realizarea de șanțuri în vederea asigurării scurgerii apelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, refacerea timpanelor, așternerea stratului de balast stabilizat ca etapă premergătoare asfaltării precum și așternerea de covor asfaltic.

”Îmbunătățirea infrastructurii acestui drum județean asigură un trafic rapid și în condiții de siguranță pentru locuitorii din zonă, și în același timp un acces facil la Drumul național DN 1, pe direcția Tureni, iar apoi spre municipiile Cluj-Napoca sau Turda, precum și la drumul județean DJ107R. Importanța acestui drum județean e dată inclusiv de faptul că străbate o zonă cu numeroase obiective de agrement.” a transmis Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe privind scopul lucrărilor de asflatare.

Foto:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza