Se intervine pe drumurile județene pentru combaterea poleiului

by admin

Joi dimineața nu existau drumuri județene blocate sau închise circulației, informează reprezentanții Consiliului Județean Cluj. Totuși, din cauza temperaturilor negative înregistrate, pe unele sectoare este posibil să se formeze polei.

Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri s-a acţionat pe opt drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a șapte utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe trei drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 38 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu patru utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 13 tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe șase drumuri judeţene, cu patru utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 34 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant. 

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza