Se împlinește un an de la începutul războiului din Ucraina! Primarul Emil Boc: ”Lumea democratică este mai unită ca niciodată împotriva războiului pe continent.”

by Christian Suciu

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis în cursul acestei zile ce marchează un an de la începutul războiului pornit de Federația Rusă în Ucraina, că în momentul de față, Europa este mai unită ca oricând împotriva războiului. Acesta consideră că războiul din Ucraina nu ar mai fi avut loc, în cazul în care reacția lumii democrate ar fi reacționat la fel de vehement și în 2014,la momentul anexării Crimeii.

” În sfârșit, lumea democratică a înțeles că dictatorii nu pot fi opriți decât dacă acționează unitar și fără să facă concesii. Mă bazez pe greșeala Uniunii Europene la invazia din Crimeea în 2014. Trebuie să recunoaștem că Europa a greșit în 2014. Faptul că atunci nu a fost o reacție dură, fermă, categorică împotriva agresiunii în Crimeea a Rusiei, i-a deschis portița pentru următoarea victimă, Ucraina.

Dacă atunci, Europa și America ar fi avut aceeași reacție ca și acum, sunt convins că n-am mai fi avut războiul din Ucraina (…) Lumea democratică a fost și este mai unită ca niciodată să spună «nu» războiului pe continent. Sunt convins că și vizita președintelui SUA Joe Biden este istorică, care va rămâne în manualele de istorie, a fost momentul crucial al câștigării războiului de către Ucraina și lumea democratică.” a anunțat edilul clujean într-o intervenție radiofonică pentru un post local.

Agresiunea militară a Rusiei în Ucraina a început la data de 24 Februarie când Federația Rusă a început să adune un efectiv militar de 190 de mii de militari la granițele Ucrainei. Numărul total al deceselor de la începutul războiului adună peste 300 de mii de persoane de ambele păți implicate în conflict iar alte 14 milioane de oameni au fugit din calea războiului.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza