Se deschide noul sediul al Serviciului Permise și Înmatriculări Cluj

by admin

Începând de luni, 16 noiembrie, activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se mută din sediul de pe strada Albac în noul sediu din cartierul Someșeni. Acesta este situat în clădirea Biroului Vamal de interior Cluj, strada Traian Vuia,  nr.157. 

Noul sediu, care are o suprafață dublă față de cel de pe strada Albac, a fost amenajat cu toate dotările necesare pentru ca activitățile specifice care se efectuează în cadrul serviciului să se realizeze în bune condiții și cu respectarea măsurilor sanitare. 

Vor exista 11 ghișee dedicate operațiunilor derulate de serviciu în relația cu cetățenii: înmatriculări, numere provizorii, eliberare documente, reprogramări traseu, preschimbare permise, preluare imagine foto și înregistrare dosar de examinare. Structurarea ghișeelor  va asigura soluționarea unui număr mai mare de solicitări și într-un timp mai redus. Toate cele 11 ghișee vor funcționa începând de luni.

Printre alte avantaje oferite de noua locație se numără o sală mai mare pentru examinarea teoretică a candidaților pentru obținerea permisului de conducere. Aceasta permite testarea a 14 candidați în același timp, în condiții de distanțare socială, spre deosebire de actuala sală, care permite testarea doar a 7 candidați, din cauza spațiului redus. Aceasta va da mai multă cursivitate activității și rapiditate în evaluarea candidaților. 

În incinta serviciului vor funcționa și ghișee aparținând Direcției de impozite și taxe locale, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, la care se vor plăti taxele pentru declararea fiscală și radierea vehiculelor, cetățenii finalizând astfel toate demersurile într-o singură locație, evitându-se deplasările la sediul primăriei pentru achitarea lor. 

Pentru a facilita accesul cetățenilor la sediul serviciului s-a amenajat  pentru aceștia o parcare în imediata apropiere, cu pana la 100 locuri de parcare. De asemena, s-a înființat o trecere de pietoni și au fost reamenajate trotuarele din zona sediului. 

În plus, a fost amplasată o stație CTP în apropiere. Cetățenii se pot deplasa la și de la sediul serviciului cu mijloacele de transport în comun care circulă pe liniile 5 și 8 și cele care circula pe ruta Cluj-Napoca – Apahida. 

Pentru ca mutarea în noul sediu să se poată desfășura în bune condiții, toate activitățile de examinare teoretică, practică, replanificare traseu, preschimbări permise, înmatriculări, numere provizorii, eliberare- preluare documente, etc., planificate pentru data de 13.11.2020, se vor reprograma automat pentru data de sâmbătă, 21.11.2020. Replanificarea activităților se va face automat de către SPCRPCIV Cluj, rămânând valabile intervalele orare conform planificărilor inițiale.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Silviu 13/11/2020 - 03:30

Si “milițienii” care incă mai trateaza publicul ca pe vremuri, cand vor fi schimbați?

Raspunde

Comenteaza