Se contruiește un nou bazin de înot în Cluj. A fost atribuit contractul în valoare de 23 de milioane de euro

by admin

Clujul va avea un noi bazin de înot, în cartierul Borhanci. Primarul Emil Boc a anunțat că a fost atribuit contractul de proiectare și execuție, în valoare de 23 de milioane de euro.

„În urma finalizării procedurii de licitație și evaluare, a fost atribuit contractul privind serviciile de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Bazin de înot și echipare tehnico-edilitară în cartierul Borhanci” – care face parte dintr-un proiect mai amplu al Municipiul Cluj-Napoca, Hub-ul Educațional Borhanci.

Prin acest proiect, municipalitatea clujeană urmărește dezvoltarea infrastructurii educaționale și de sănătate (este prevăzut în complex o unitate de sănătate – centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltarea infrastructurii sportive (bazin de înot, bază sportivă) și pădure-parc.

Dorim să dezvoltăm o infrastructură de natație modernă. Astfel, proiectul prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă,” a explicat primarul Clujului.

Cu această ocazie vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional, în valoare de 6,7 milioane euro.

Valoarea totală estimată a achiziției: 127.014.505,50 lei fără TVA.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza