Se circulă în condiții de iarnă în mai multe zone din județ, dar nu există drumuri blocate sau închise

by admin

După ninsorile din ultimele zile, pe mai multe sectoare de drum circulația se desfășoară în condiții de iarnă, dar nu există drumuri județene blocate sau închise circulației. De asemenea, din cauza temperaturilor negative înregistrate în ultimele 24 de ore, pe mai multe șosele s-a așternut poleiul, iar traficul rutier este îngreunat, informează Consiliului Județean Cluj.

Pentru a menține drumurile deschise, autoritățile au intervenit, în cursul zilei de duminică, inclusiv prin revizii, pe 43 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 19 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 59 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Potrivit CJ Cluj, pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de duminică s-a intervenit pe 4 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 3 drumuri judeţene, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 16 tone de material antiderapant. La această oră nu se impune intervenția pe niciun drum județean situat în zona Dejului.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza