Se anulează simularea examenelor naționale

by admin

Pandemia de coronavirus îi afectează pe elevii claselor terminale. Aceștia nu vor mai susține în acest an simulările examenelor naționale, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. În schimb, elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor putea da teste de antrenament.

„Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă.  MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale”, a anunțat Monica Anisie la postul de televiziune Realitatea Plus.

Oficialul le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanței de Paște să intre în concediu de odihnă. „Pentru că oricum este vacanţă. Ca urmare, în această perioadă îşi pot lua concediul de odihnă”, a explicat ministrul.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza