Școală din Cluj, reabilitată pe fonduri europene

by admin

O nouă școală specială din Cluj va fi reabilitată din fonduri europene. Consiliului Județean Cluj a semnat contractul pentru executarea unor lucrări de construcții și instalații în cadrul Liceului Tehnologic Special SAMUS, unitate de învățământ special aflată în subordinea forului județean.

„Îmbucurător este faptul că, cu ajutorul fondurilor europene, vom oferi elevilor acestei școli condiții mult mai bune de studiu și de pregătire practică. În același timp, vom reduce considerabil cheltuielile de funcționare a acestor clădiri și le vom face mult mai prietenoase în relația cu mediul înconjurător”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările urmează să începe în perioada următoare și au ca termen de finalizare 12 luni din momentul emiterii ordinului de începere. Valoarea lucrărilor este de peste 8,2 milioane de lei și va fi finanțată în cadrul unui proiect european.

Obiectivul general al proiectului cu finanțare europeană îl reprezintă creșterea eficienței energetice a celor trei corpuri de clădire prin reabilitarea termică a anvelopei, a instalațiilor electrice, precum și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei. De asemenea, prin materializarea acestui obiectiv vor fi asigurate condiții optime de studiu și practică pentru elevii școlarizați în cadrul instituției școlare clujene.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza