Scăpăm de traficul infernal de pe Tăietura Turcului? Pasajul din zonă a ajuns la faza de licitație

by admin

Vești bune pentru șoferii clujeni. Pasajul de la Tăietura Turcului, una dintre cele mai aglomerate zone din oraș, a intrat în procedura de licitație publică. Proiectul, în valoare de peste 20 de milioane de euro, va fi finanțat din fonduri europene.

„Un alt proiect major al Clujului avansează decisiv în direcția realizării lui. Pasajul Tăietura Turcului este parte a proiectului de modernizarea a căii ferate de la Cluj-Napoca la Episcopia Bihor. Primele două tronsoane din acest proiect, care cuprind și Pasajul Tăietura Turcului, au fost scoase la licitație la sfârșitul săptămânii trecute. Informația a fost confirmată și în cadrul dezbaterii consacrate „Anului European al Căii Ferate” la care am participat în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România.

Studiul de fezabilitate cu privire la Pasajul Tăietura Turcului a fost realizat de către Primăria Cluj-Napoca și a fost inclus în proiectul general de modernizare a căii ferate Cluj- Episcopia Bihor. Proiectul orașului nostru are o valoare de peste 20 milioane de euro și are asigurată finanțarea din fondurile europene”, a anunțat primarul Emil Boc, pe rețelele de socializare.

Primarul a enumerat și celelalte proiecte importante care se află în faza avansată de pregătire:

  • Legarea Clujului la Autostrada Transilvania
  • Centura Metropolitană a Clujului 
  • Metroul 
  • Trenul Metropolitan
  • Spitalul Regional de Urgență. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza