Sărmanul Johnny și Spiridușul voinic, eroii de pe scena Teatrului „Puck” în weekend

by admin

Spectacolele de la finalul acestei săptămâni le propun micilor spectatori clujeni două povești pline de aventuri și învățăminte. Este vorba de „Sărmanul Johnny și Arnica”, cu regia semnată de Varga Ibolya și de „Spiridușul Voinic”, în regia Andreei Bolovan.

„Sărmanul Johnny și Arnica”/„Szegény Dzsoni és Árnika”, după Ervin Lázár, va fi prezentat la Teatrul „Puck” sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 11. Este un spectacolul despre dragoste adevărată, responsabilitate, loialitate, perseverență, libertate și multe alte valori fundamentale.

În ciuda comploturilor rău intenționate și seducțiilor răutăcioase ale Vrăjitoarei cu O Sută de Chipuri, Sărmanul Johnny ajunge să își cunoască până la urmă adevărata iubire, pe Arnica, frumoasa fiică a regelui Östör. Dragostea protectivă a tatălui testează iubirea celor doi: tinerii sunt nevoiți să stea departe unul de celălalt timp de șase luni. Totuși, încercările lor nu iau sfârșit nici după această perioadă, pentru că o vrajă teribilă îl transformă ori pe Johnny, ori pe Arnica în rață.

Dramaturgia este semnată de Zsolt Láng, regia de Ibolya Varga, muzica de Zsolt Lászlóffy, iar scenografia de Szilárd-Zsolt Filep. În distribuție: Szabolcs Domokos, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, Dorottya Balogh, Patka Ildikó și Urmánczi Jenő.

De asemenea, duminică, 10 noiembrie, de la orele 11 și 12.30, este programat spectacolul „Spiridușul voinic”, adaptare originală după o idee de Mihnea Moisescu, în scenariul și regia Andreei Bolovan.

„Am ales această poveste datorită faptului că include animale fantastice și spiriduși, personaje pe care le întâlnim destul de rar în spectacolele de teatru de păpuși de la noi din țară”, precizează ea.

E un spectacol foarte colorat, impresionant din punct de vedere vizual, cu păpuși expresive și decoruri pline de culoare, cu licurici aurii care dansează, alcătuind o atmosferă magică.

„Tema spectacolului se concentrează pe ideea că poți să fii voinic, chiar dacă ești mic. Sunt sigură că cei mici se vor identifica cu spiridușul Cic, personajul principal, jucat de actorul-păpușar Iulian Lungu. El parcurge un drum inițiatic, de maturizare, în care înțelege ce înseamnă responsabilitatea, prietenia, curajul și perseverența în a-ți urma scopul și a avea încredere în tine. Mi se pare o temă inspirată atât pentru cei mici, care descoperă viața încă din copilărie, dar și pentru cei mari. Ne putem lovi în viață de multe obstacole, dar aflăm de aici că este important să mergem până la capăt și să nu ne lăsăm dezamăgiți, să nu ne abandonăm visele și proiectele și nici idealurile”, subliniază Andreea Bolovan.

Distribuția este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andra Ștefan, iar Cosmin Cîrlea asigură figurația.

Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp. De asemenea, Attila Nagy asigură sound designul, iar Călin Negrea se ocupă de light design.

Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza