Salvamontiștii clujeni refac unul dintre cele mai frumoase trasee din Apuseni

by admin

Vești bune pentru iubitorii muntelui! Salvamontiștii clujeni au început o amplă acțiune de refacere a marcajelor de pe traseul magistralei turistice Stațiunea Muntele Băișorii – Muntele Mare – Balomireasa – Șaua Ursoaia (banda roșie), traseu considerat printre cele mai frumoase din Munții Apuseni.

Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, la inițiativa Clubului Alpin Român Secția Universitară Cluj și a Asociației Potecătorii, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj prin Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj. 

„Astfel, circa 20 de voluntari ai celor două organizații non-guvernamentale, împreună cu salvamontiștii clujeni au refăcut marcajele pe sectorul magistralei cuprins între Șaua Prislop și Crucea Bătrânei. De asemenea, pe traseul menționat au fost instalați circa 20 de stâlpi metalici cu marcaje, confecționați anterior acțiunii de către angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj. 

O a doua etapă de refacere a magistralei va avea loc, în aceeași formulă tripartită, în septembrie, cu perspectiva de a finaliza întregul traseu până la căderea primei zăpezi”, au transmis reprezentanții CJ Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza