S-au reluat lucrările de modernizare pe drumul județean dintre Iclod și Corneni

by admin

S-au reluat luccrările de modernizare a drumului județean 161C, dintre Iclod- Aluniș- Corneni, în vederea finalizării proiectului de investiții. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, această ultimă etapă vizează două sectoare de drum, mai exact cele situate între pozițiile kilometrice 0+000 și 2+000, respectiv 4+800 și 5+250, precum și lucrări la două poduri.

În această fază se realizează casete în zona rigolelor carosabile, pe sectorul de drum cuprins pe raza localității Iclod. De asemenea, se realizează șanțuri de scurgere a apelor pluviale.

„Finalizarea reabilitării și modernizării  acestui drum judeţean va asigura locuitorilor din zonă un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul naţional DN 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla- Dej”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Reamintim faptul că lucrările de modernizare, în ansamblu, vizează sectorul de drum Iclod-  Aluniş, în lungime de 10,3 kilometri, de la km 0+000 până la km 10+300. În afara celor două sectoare de drum vizate de lucrările recent demarate, pe restul drumului operațiunile sunt finalizate, fiind deja așternute cele două straturi de asfalt, binder și stratul de uzură.

Totodată, în cadrul aceluiași proiect de investiții, sectorul de drum Aluniş- Corneni, în lungime de 2,7 kilometri, de la km 10+300 până la km 13+000, a fost deja integral asfaltat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza