S-au încheiat lucrările de extindere a rețelei de apă pe 4 străzi din Cluj-Napoca

by Christian Suciu

Compania de Apă ”Someș” anunță finalizarea lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare pe 4 străzi din zona de nord a municipiul Cluj-Napoca și anume Strada Rubinului, Strada Perlei, Strada Ionel Teodoreanu și Breaza. Noile rețele de canalizare, în lungime de 4,75 km, vin în completarea lucrărilor de introducere a apei potabile realizate în cadrul proiectului european în valoare totală de peste 70.000.000 lei, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

” Consiliul Județean și Compania de Apă ”Someș” continuă lucrările de extindere, dar și de înlocuire, pe bani europeni, a întregii rețele edilitare din municipiul Cluj-Napoca pentru a duce aceste servicii la nivelul așteptărilor tuturor locuitorilor de aici.”, a transmis Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin TIșe.

După semnarea noului contract de lucrări vor începe și lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare pe străzile Giuseppe Verdi, Veseliei, Voievod Gelu, Remenyik Sandor și Podul Fetei. În acest moment, pe aceste străzi au fost realizați cca. 4,2 km de conducte noi de canalizare, dintr-un total de 5,5 km proiectați. În plus, vor fi construite patru noi stații de pompare a apelor uzate menajere.

Aceste investiții sunt parte a unui proiect din fonduri europene ce vizează extinderea canalizării pe 27 de străzi din municipiul Cluj-Napoca, pe o lungime de aproximativ 35 de km.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza