S-a scos la licitație culoarul velo-pietonal Gilău- Florești- Cluj-Napoca- Apahida

by admin

Primarul Emil Boc a anunțat că primăria a scos la licitație culoarul velo- pietonal care va face legătura între Gilău, Florești, Cluj-Napoca și Apahida. Licitația privește realizarea Planului Urbanistic Zonal, a studiului de fezabilitate, expertizei tehnice și a celorlalte studii specifice tipului de investiții pentru proiectul „Amenajare coridor de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș”. Valoarea estimată este de 1,41 milioane de euro (7.050.000 lei), iar durata contractului este de 18 luni. 

„Culoarul velo- pietonal reprezintă unul dintre proiectele fanion ale Planului de Mobilitate Durabilă 2021-2030 și se alătură marilor proiecte de infrastructură (metrou și centură metropolitană) ale orașului. 

Obiectivul culoarului de mobilitate nemotorizată este de a conecta Municipiul Cluj-Napoca cu zona sa metropolitană. În materie de mobilitate urbană, coridorul va oferi o alternativă viabilă transportului cu mașina personală și va fi o atracție în sine pentru cei aflați în căutarea unor activități de agrement. Astfel, râul Someș se transformă într-un element natural valoros care contribuie la dezvoltarea orașului din două perspective: cea ecologică și cea a mobilității sustenabile”, a scris Emil Boc pe rețelele de socializare. 

Acest proiect va fi depus pentru finanțare din fonduri europene.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza