S-a încheiat cea de-a 14-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare la Cluj! Festivalul a întrunit peste 500 de evenimente

by Christian Suciu

Această ediție a Zilelor Culturale Maghiare a invitat publicul clujean să ia parte la cele peste 500 de evenimente ce au avut loc în diverse locații din oraș. Gala de încheiere a festivalului a avut loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca iar în cadrul acesteia, clujenii de toate vârstele au admirat concertul formației ManDoki Soulmates, ce a îmbinat elemente de Jazz și Rock Progresiv.

Înaintea reprezentației artistice, primarul Emil Boc a urcat pe scenă pentru a transmite un mesaj clujenilor adunați la evenimentul cultural.

” Am creat împreună un oraș european, un loc în care fiecare să se simtă acasă, un loc în care să ne bucurăm de viață, să fim recunoscuți și recunoscători. E meritul clujenilor. La Cluj diversitatea nu este o amenințare. Împreună am transformat-o în oportunitatea de a fi mai buni, o oportunitate de a crea un oraș cu o calitate a vieții așa cum ne-o dorim fiecare. Aici diversitatea nu este doar încurajată și susținută, ea este sărbătorită – așa cum am putut vedea la Zilele Culturale Maghiare și în multe evenimente din cursul anului. Asta este cu adevărat normalitatea europeană, normalitatea democratică. ”, a declarat edilul clujean în cadrul ceremoniei de încheiere.

Peste 220 de mii de persoane au luat parte la numeroasele evenimente organizate în cadrul celor 8 zile ale festivalului. În acest an, între 13-20 august au avut loc 37 de vernisaje și expoziții, 21 de tururi ghidate în trei limbi (română, maghiară și engleză), 100 de activități pentru copii, 21 de proiecții de film, 40 de prezentări, dezbateri și mese rotunde, în timp ce în Piața Unirii s-au desfășurat 31 de concerte de pop, rock, jazz, și 27 de concerte de muzică clasică și bisericească în cadrul cărora au performat peste 87 de artiști români și internaționali.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza