S-a deschis licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a Parcul Feroviarilor. Vezi care este valoarea totală a proiectului

by Oana Spiru

Primăria Cluj-Napoca a deschis licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a Parcul Feroviarilor , unul dintre cele mai importante proiecte “verzi” ale orașului.

Conform primarului Emil Boc, Clujul Verde nu este doar un concept, ci e o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat și un program în care investim resurse consistente, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș. Parcul Feroviarilor este un proiect-etalon din acest program.

Pentru proiectul ,,Revitalizare și activare Parcul Feroviarilor” au fost prevăzute 4 obiective de investiții:

  • Obiectiv 1. Parcul Feroviarilor – 53.457 mp – desființare corp C1, construire pavilioane, sistem irigații, sistem iluminat public, mobilier urban, reconfigurare alei
  • Obiectiv 2. Amenajare Strada Parcul Feroviarilor – 8.496 mp
  • Obiectiv 3. Amenajarea malurilor râului Someș
  • Obiectiv 4. Realizare pasarele pietonale peste râul Someș;

În noul parc vor fi amenajate 2 lacuri artificiale, vor fi plantați arbori și arbuști, instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public LED, sistem de irigații inteligent ș.a.

Clujenii se vor putea relaxa în zona unor platforme de odihnă amenajate atât pe malul stâng al râului Someș, cât și deasupra celor două noi lacuri. Proiectul include și construirea a 2 amfiteatre (cu 32 locuri, respectiv 20 locuri) pentru diverse activități și socializare.

De asemenea, licitația include modernizarea Străzii Parcul Feroviarilor, unde se vor trasa piste de biciclete și se vor monta stații pentru încărcarea bicicletelor și trotinetelor electrice. Zonele de parcare vor fi redimensionate în vederea prioritizării accesului pietonal și velo, și se vor planta diverși arbori.

Valoarea totală a proiectului este de 58.936.631,46 lei cu TVA inclus iar durata de execuție a lucrărilor este de 22 luni. Licitația lansată astăzi este deschisă până în 18 decembrie 2020. Componenta de mediu are o greutate importantă în proiect, fiind punctate orientarea către energie regenerabilă, economie energetică și de consum de apă, materiale ecologice etc.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

varul etalon 19/11/2020 - 19:06

“Țara ardie șâ baba să tiaptănă”, baba fiind Primaru’ Emil Boc instituția nuca babă. Cu bicicleta încărcată.

Raspunde

Comenteaza