Românii sunt chemați la o rugăciune comună

by admin

Credincioșii ortodocși sunt chemați la o rugăciune comună miercuri, la prânz, de sărbătoarea Bunei Vestiri. De asemenea, la ora 12 clopotele bisericilor din întreaga țară vor suna timp de câteva minute. Îndemnul vine din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

„Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, se arată într-un comunicat al Sinodului BOR.

Vă reamintim că autoritățile au limitat activitatea religioasă, în încercarea de a opri răspândirea COVID-19. Slujbele se vor ține fără credincioși, dar vor fi transmise pe Internet ori pe posturilor de radio și televiziune. De asemenea, în Cluj, bisericile vor rămâne închise pe toată durata zilei, o măsură suplimentară anunțată de reprezentanții Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza