România ar urma să primească primele vaccinuri împotriva COVID-19 la sfârșitul lunii decembrie. Medicii vor fi imunizați cu prioritate

by admin

România ar urma să primească primele doze de vaccin împotriva COVID-19 la sfârșitul lunii decembrie. Imunizarea va începe însă abia în ianuarie, personalul medical urmând a fi vaccinat cu prioritate, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la videoconferință Profit Health Forum.

Ministrul a precizat că este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană.

„Avem o prima tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – că personalul medical să fie vaccinat în acea perioada, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat Nelu Tătaru, conform Profit.ro.

Ministrul a mai precizat că, în ultimele săptămâni, efortul autorităților s-a concentrat pe extinderea facilităților de terapie intensivă. Astfel, dacă în urmă cu 8 luni pandemia de coronavirus a găsit România cu un număr de 740 paturi de ATI, s-a ajuns în prezent la 1.200 de paturi, iar în perioada imediat următoare vor fi asigurate 1.400 de paturi.

Nelu Tătaru a amintit că la debutul pandemiei depozitele erau goale în privința medicamentelor și echipamentelor necesare combaterii pandemiei, subliniind că, probabil, în această perioada s-a investit în dotarea spitalelor mai mult decât în ultimii 30 de ani.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza