RMN în valoare de 500.000 de lei pentru Spitalul din Câmpia Turzii

by Cristina Mihaila

Spitalul Municipal “Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii va fi dotat cu un aparat de rezonanţă magnetică (RMN), în valoare de 500.000 de lei, care va fi achiziţionat din fonduri alocate de Consiliul Judeţean Cluj.

“Consiliul Judeţean Cluj a alocat noi resurse financiare care vor fi utilizate în scopul achiziţionării de aparatură medicală. Astfel, forul administrativ judeţean a direcţionat către Primăria municipiului Câmpia Turzii suma de 500.000 de lei, corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit pe anul 2022, în vederea dotării unităţii sanitare din localitate cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN)”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Cluj.

Echipamentul de înaltă tehnologie va fi instalat şi pus în funcţiune în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului Municipal “Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

“Investiţia este menită să contribuie în mod direct la îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor şi la salvarea a numeroase vieţi omeneşti. Acest sprijin financiar este foarte util în contextul în care instituţia sanitară nu dispune de un RMN iar pacienţii care necesită astfel de investigaţii amănunţite, de mare acurateţe, sunt transportaţi în alte spitale dotate cu asemenea aparatură”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza