Restricțiile nu se relaxează nici de Revelion. „La miezul nopții ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”

by admin

Actualele restricții nu se vor relaxa în perioada sărbătorilor de iarnă. Deși au existat cereri din partea HoReCa, autoritățile nu iau în calcul permiterea circulației până la ora 1:00, nici măcar în noaptea de Revelion, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze. Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații. Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenția să înăsprim regulile, dar nu avem intenția să relaxăm regulile”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Întrebat cum ar trebui să își petreacă românii noaptea dintre ani, șeful DSU a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor. Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a explicat Raed Arafat.

În privința celor care au rezervări la munte în pensiuni și hoteluri, secretarul de stat a spus că soluția ar fi ca cei care vor să petreacă revelionul să ducă mâncarea în cameră, să sărbătorească de parcă ar fi fost acasă, pentru a nu exista contact intens între persoane în sălile de evenimente.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza