Remiză pentru ”tricolori” în amicalul cu Irlanda de Nord! România rămâne neînvinsă după primul meci din acest an

by Christian Suciu

România a încheiat la egalitate meciul amical disputat ieri seară pe Național Arena împotriva Irlandei de Nord, încheiat la scorul de 1-1. Oaspeții au reușit să deschidă scorul la doar 7 minute de la debutul partidei însă tricolorii au reușit să egaleze prin golul marcat de Dennis Man (23′). Selecționata lui Edi Iordănescu rămâne astfel neînvinsă înaintea turneului final din această vară, la care s-a calificat de pe primul loc din grupă.

Selecționerul Edi Iordănescu s-a arătat mulțumit felul în care au evoluat tricolorii în primul test înainte de Euro însă a ținut să-i avertizeze pe stranierii naționalei ce nu evoluează constant la echipele de club să se impună cu orice preț pentru a prinde minute înaintea turneului final.

”Încep cu mulţumiri pentru suporteri! Revenind la meci, a fost un test foarte util împotriva unui adversar pe care l-am studiat. Felicitări pentru că au venit şi au dat tot ce au avut mai bun. Un test util din multe puncte de vedere.

Sunt trei luni jumătate de când nu ne-am văzut cu băieţii. Au fost lucruri bune pe care le-am făcut. Cu siguranţă puteam mai mult, din punctul meu de vedere, şi am demonstrat asta recent.

Din punct de vedere individual am făcut şi câteva încercări. Dacă nu le faci în amical, nu ai când să le faci. Multe soluţii pe anumite posturi nu sunt, nu e uşor să joci cu un jucător de picior drept pe partea stângă. Mi-aş fi dorit altceva, dar Manea, din anumite puncte de vedere a făcut un joc aşa cum i-am solicitat.

Sunt jucători care trebuie să se impună la club. Mi-e foarte greu să dau minute. Sunt până la urmă 12 meciuri fără înfrângere pentru naţională, dar mi-aş fi dorit o altă consistenţă, o altă rapiditate la circulaţia balonului şi să generăm mai multe ocazii. Am avut posesie, dar foarte multă pasivă, orizontală. Lui Niţă am vrut să-i dau minute pentru că face lucruri foarte bune în Turcia. Sunt şanse mari pentru Moldovan, în Spania, pe terenul unde el activează. Să fie sub nasul spaniolilor. E important!”, a transmis în urma partidei de pe Arena Națională, selecționerul Edi Iordănescu.

Următorul meci de pregătire al României va avea loc pe data de 26 martie, de la 21:30, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

sursa:primasport.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza