Reforma pensiilor speciale a fost aprobată în Senat și merge la Camera Deputaților! Ce modificări a suferit proiectul de lege?

by Christian Suciu

Senatul a adoptat astăzi proiectul de lege al guvernului privind pensiile speciale cu o serie de amendamente conform cărora nicio pensie nu va depăși venitul din timpul activității, acestea nu vor putea cumulate și vor fi impozitate progresiv cu până la 15% pe partea de necontributivitate și indexate cu rata inflației. Legea a fost votată cu 79 de voturi pentru și 37 voturi împotrivă și va merge mai departe la Camera Deputaților.

Reforma privind pensiile speciale reprezintă un jalon în PNRR astfel că miza adoptării legii o reprezintă fondurile europene cuprinse în tranșa numărul trei din PNRR. Aceasta a primit un raport de admitere din partea comisiilor de juridică, de apărare şi de muncă din Senat cu respectarea celor 3 amendamente menționate.

Conform Ministrului Muncii, Marius Budăi, numărul total al beneficiarilor pensiilor speciale ar fi unul de estimativ 200 de mii de persoane.

”Sunt 190.000 în apărare şi ordine publică şi 10.000 în cele două legi de magistratură, navigatorii, MAE, Curtea de Conturi şi funcţionari publici parlamentari.” a declarat Ministrul Budăi la finele săptămânii trecute pentru Prima News.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

sergiu 30/03/2023 - 09:06

PENSIILE MILITARE NU SUNT PENSII SPECIALE…tăiați pensiile extraterestre ale magistraților……Numai niște tembeli pot sa se ia de armata cu RAZBOIUL LA USA…sau PRO-PUTIN!!! …cel mai sigur..sa vedem PRO-UTINISTII DIN PARLAMENT ACUM!!

Raspunde

Comenteaza