Reduceri substanțiale de salarii la CFR Cluj, după un an fără fotbal european! Cristi Balaj:” Un an de tranziție pentru a însănătoși clubul”

by Christian Suciu

Președintele CFR-ului Cristi Balaj a anunțat că plafonul salarial al fostei campioane a fost redus substanțial față de perioada în clubul aduna titluri consecutive și prezențe în cupele europene. Oficialul clujenilor susține că fosta campioană trece printr-o perioadă de tranziție iar orice jucător ar putea pleca pentru o sumă de transfer agreată de conducerea clubului.

” În urmă cu doi ani, masa lunară de salarii era de 300.000 de euro net, iar brut era la aproximativ 750 – 800.000 de euro. Contează în funcție de câți jucători extracomunitari ai în lot.  Acum masa de salarii este de aproximativ 270.000 de euro net pe lună și 350-360.000 de euro brut”, a declarat Cristi Balaj, potrivit Digisport.

Lotul CFR-ului a suferit de asemenea modificări drastice în urma plecării lui Dan Petrescu la Jeonbuk Hyundai, echipa clujeană renunțând la jucători cheie precum Andrei Burcă, Simone Scuffet, Emmanuel Yeboah sau Nana Boateng totalizând încasări de peste 9 milioane de euro.

”Ofertele vin în perioada de transferuri. Toți jucătorii care au avut oferte pentru care clubul a fost mulțumit, au fost transferați. Este un an de tranziție și pentru a redresa și însănătoși clubul din punct de vedere financiar.”, a mai transmis președintele clubului clujean.

Următoarea mare plecare de la CFR ar putea fi nigerianul Philip Otele, jucător adus de la UTA Arad ce s-a dovedit providențial pentru formația din Gruia în actuala stagiune marcând 9 goluri și oferind 6 assist-uri în cele 30 de partide în care a fost folosit. Jucătorul a fost dorit de cluburi din Franța și Germania însă transferul acestuia ar fi picat deoarece conducerea clubului ar fi fost nemulțumită de sumele de transfer propuse.

”Telenovela Otele s-a încheiat. Nu am primit suma pe care am dorit-o, 4 milioane de euro, și pot să vă confirm oficial că până în vară Otele nu mai pleacă de la CFR Cluj. Îi transmit lui Otele să-i stea capul la fotbal, să facă diferența, să aducă plusvaloare, să marcheze goluri și să ne ajute să ne luptăm pentru titlul de campioni ai României.

Deci Otele este subiect închis. Până în vară rămâne la CFR Cluj. Sunt convins că e o veste bună și pentru suporteri și mai ales pentru Adi Mutu.”, afirma la începutul lunii patronul CFR-ului Ioan Varga.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza