Reacția Primăriei Câmpia Turzii la scandalul de la spitalul din localitate: „Nimeni nu este etern. Medicii care au ales să demisioneze sunt înlocuiți cu alți specialiști”

by admin

Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii s-a aflat zilele trecute în centrul unui scandal, după ce un medic a acuzat conducerea de modul defectuos în care se gestionează situația pacienților cu COVID-19 și apoi a demisionat. 

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, medicul Lehel Csergo povestește că autoritățile au ascuns apariția primului caz de COVID-19 din localitate, dar și numărul mare de infectări ulterioare. De asemenea, el spune că pacienții infectați cu noul coronavirus și internați la spitalul din Câmpia Turzii nu au beneficiat de cel mai bun tratament, iar din acest motiv s-a înregistrat un mare număr de decese.

Reprezentanții Primăriei Câmpia Turzii au reacționat și, printr-un comunicat de presă, au răspuns acuzațiilor medicului Lehel Csergo.

„În primul rând, dorim să transmitem un mesaj clar către populație. Nu se pune problema ca activitatea medicală din Spital să fie afectată în vreun fel, să nu poată fi asigurate gărzile sau ca actul medical livrat să sufere deficiențe de calitate. În ceea ce privește demisia unor medici din spital, într-o economie și societate funcțională, oamenii se angajează, demisionează, sunt înlocuiți. Nimeni nu este etern, nimeni nu este peren. Medicii care au ales să demisioneze sunt înlocuiți cu alți specialiști, așa cum este normal și firesc într-o societate fluctuantă.

Pe de altă parte, în starea de urgență și în situație de pandemie, personalul medical ar trebui sa fie cel care acționează în linia întâi, fără a-și pune prioritar orgoliile la înaintare și fără a fi influențați de bârfele unor colegi binevoitori. Într-o astfel de pandemie lucrurile se întâmplă dinamic până se termină. Spitalul „Dr. Cornel Igna” nu este spital COVID-19, însă în pofida acestui fapt, toate circuitele, protocoalele și reglementările specifice protecției epidemiologice au fost respectate, dovadă stând rezultatele anchetei administrative întreprinsă în unitatea sanitară în ultimele două zile”, au explicat reprezentanții Primăriei.

Autoritățile locale spun că au efectuat propria anchetă administrativă la spitalul din Câmpia Turzii, în urma căreia nu s-au adeverit multe dintre acuzele medicului demisionar.

„În contextul pandemiei de COVID-19, spitalul nostru nu este prevăzut în OMS nr. 555/2020, modificat și completat ulterior, ca fiind încadrat la spital faza I sau II sau spital suport COVID-19, motiv pentru care în cadrul camerelor de gardă s-au consultat urgențele medico-chirurgicale, respectiv și pacienți suspecți COVID-19, confirmați ulterior ca pozitivi, pacienți care din lipsă de locuri în spitalele COVID sau suport COVID, le-a fost refuzat transferul și astfel s-a temporizat izolarea în spitalul nostru, chiar și mai multe zile, până când s-a aprobat transferul în unitatea primitoare COVID.

Demisia medicului, Lehel Csergo, nu produce efecte în ceea ce privește îngrijirea pacienților, întrucât medical se afla în concediu medical. Pe de altă parte, la secretariatul spitalului nu a fost înregistrată nicio altă demisie. Cât privește presupusele conflicte de muncă a angajaților, așa ceva nu a fost înregistrat nici la Federația Sanitas și nici la angajator.

Primăria Municipiului Câmpia Turzii își menține sprijinul față de spital și va continua investițiile pentru creșterea eficienței economice și a actului medical livrat.

Spitalul „Dr. Cornel Igna” a fost, întotdeauna, la dispoziția cetățenilor, iar acest lucru nu-l poate contesta nimeni. Unitatea medicală va continua eforturile de a salva vieți, în ciuda obstacolelor și a situației sociale pe care o trăim cu toții”, a mai transmis Primăria Câmpia Turzii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza