Rata de incidență în municipiul Cluj-Napoca a trecut de 6! Prefectul a transmis că nu se ia în calcul carantina. Vezi care este explicația

by admin

Situația cazurilor de infectare la nivelul județului Cluj devine din ce în ce mai alarmantă. În municipiul Cluj-Napoca rata medie de infectare a crescut după doar o zi de la 5,39 până la 6,39 cazuri la 1.000 de locuitori, însă nu se ia în calcul impunerea carantinei. Cea mai mare incidență se înregistrează în comuna Gârbâu, acolo unde rata a ajuns până la 11,76, urmată de comuna Vad– 9,01. De asemenea, pe lista zonelor acolo unde rata de infectare depășește pragul 6 se mai enumeră 6 localități din Cluj: Dej – 6,80, Ciucea – 7,21, Florești – 6,11, Palatca – 6,95, Panticeu – 6,60 și Tureni – 7,77.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a schimbat metoda de calculare a ratei de incidență a cazurilor COVID-19. De astăzi, 23 martie, în calcularea incidenței se adaugă și focarele de infecție cu COVID-19. Astfel, după publicarea datelor de către DSP Cluj a înregistrării ratei de infectare cu COVID-19, în unitățile administrativ-teritoriale s-ar aplica măsura carantinării, însă prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, a declarat că nu se ia în calcul așa ceva și a explicat de ce anume există o creștere a ratei de incidență.

Nu se ia în calcul carantinarea. Am vorbit cu domnul Moisescu, a fost la mine, s-a schimbat modalitatea de calcul. Până azi se lua în calcul perioada 9-22 pentru azi, de pildă, și cei confirmați erau plasați pe uat-uri. De azi, perioada de referință este 6-19 martie (se ia o marjă de 3 zile la ambele extreme) și se adună toate testele efectuate cu rezultat pozitiv și în funcție reședința declarată de cel testat pozitiv se alocă la incidența uat-ului respectiv.

Nu există carantină obligatorie peste o anumită rată. Carantina o propune DSP-ul în funcție de analiza efectuată pe fiecare UAT în parte”, a explicat prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

Lista ratei de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 la 1000 locuitori pe localități (UAT) la data de 23.03.2021, pentru perioada 09.03.2021-22.03.2021:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza