Rapid București – ”U” Cluj, în direct astăzi de la 20:30! Meci special pentru Ioan Ovidiu Sabău

by Christian Suciu

Universitatea Cluj joacă astăzi în deplasare, de la ora 20:30, pe terenul celor de la Rapid București, în meciul care pune capăt etapei a 17-a a Superligii. Meciul din Giulești este unul din cele mai vechi dueluri din fotbalul românesc, cele două echipe întâlnindu-se pentru prima oară în urmă cu 90 de ani, pe 26 noiembrie 1933, într-un meci pe care clujenii l-au câștigat cu 2-1 prin golurile lui Graţian Sepi, Silviu Ploeşteanu .

Istoria confruntărilor dintre Rapid București și Universitatea Cluj cuprinde nu mai puțin de 95 de partide disputate, în 43 din ele au câștigat rapidiștii, în 36 din ele au învins ”Șepcile Roșii” iar alte 16 s-au încheiat la egalitate. Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc în 23 iulie 2023, în turul campionatului când Rapidiștii au câștigat la scor de neprezentare beneficiind de două autogoluri înscrise de clujeni și un gol marcat de Jayson Papeau.

Meciul împotriva Rapidului este totodată unul special pentru Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, ce a evoluat timp de 4 sezoane în tricoul giuleștenilor contribuind la ultimele 2 titluri câștigate de formația de sub Podul Grant. În cariera de antrenor, ”Moțul” a pregătit-o pe Rapid București în sezonul 2012-2013, strângând 16 meciuri în toate competițiile (9 victorii, 3 remize, 4 înfrângeri).

Meciul dintre Rapid București și Universitatea Cluj va putea fi urmărit în direct de la 20:30 pe Prima Sport 1  şi online prin intermediul platformei www.primaplay.ro.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza