Rapid București-U Cluj 2-3. Remontadă spectaculoasă a trupei lui Ioan Ovidiu Sabău, condusă cu 2 goluri în debutul partidei

by Christian Suciu

Universitatea Cluj a câștigat meciul disputat ieri în deplasare pe Stadionul Giulești împotriva lui Rapid București, cu scorul de 3-2, după ce gazdele au condus cu 2-0 în prima parte a confruntării. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău a urcat pe locul 7 în clasament, cu 23 de puncte, în urma meciului care a închis etapa a 17-a din Superligă, în timp ce alb-vișinii au rămas pe locul 3 în campionat cu 30 de puncte.

Rapidiștii au deschis scorul în minutul 14 prin francezul Papeau iar la scurt timp au majorat scorul prin Alexandru Ioniță (24′) însă clujenii au reușit să reducă din diferență înainte de finalul primei reprize prin Daniel Popa (40′), ce a expediat în poarta lui Moldovan o minge primită de la Oancea.

La doar 10 minute distanță de fluierul de început al reprizei secunde, Universitatea a marcat din nou prin Alexandru Chipciu (55′) ce a înscris cu un șut plasat o minge ricoșată din bara porții. Recitalul Universității Cluj a fost completat de Ianis Stoica (73′) ce a înscris cu ușurință, nemarcat în interiorul careului, după o pasă primită de la Daniel Popa.

Antrenorul alb-negrilor, Ioan Ovidiu Sabău, și-a felicitat jucătorii pentru ”remontada” pe care au reușit-o împotriva unui adversar de talia Rapidului și a transmis că încă de la pauză acesta le-a reamintit elevilor săi că în ciuda scorului, aceștia puteau întoarce soarta partidei.

” Multe goluri, meci frumos, noi am pregătit jocul să începem bine, să nu îi lăsăm să atace. Am pus presiune pe fundaşii centrali. Ştiam că vor începe foarte tare, că vor încerca să marcheze de la început. A venit acel gol, a trebuit să mă adaptez, să fac acea schimbare, să schimb sistemul, am reuşit să înscriem în prima repriză, ceea ce ne-a dat moral, încredere.

În a doua repriză, am avut un moral mai bun, am crezut în noi, am intrat bine, ne-am creat ocazii de a egala. Până la urmă am marcat şi al treilea gol. Sunt jucători cu calitate, personalitate şi nu îi intimidează astfel de jocuri. Îţi trec multe prin minte când eşti condus, ce să le spui jucătorilor să îi motivezi, să nu abandoneze lupta, mai ales contra unei echipe care arată bine.

Nu a fost vorba să îi scutur la pauză, le-am spus că putem să câştigăm acest joc. Am intervenit să reparăm anumite greşeli, sunt acele momente când trebuie să găseşti soluţii. De data asta, au ieşit lucrurile aşa cum trebuiau să iasă. De speculat, sigur, noi trebuia să fim mult mai compacţi, jucau foarte repede, Iacob reuşea să joace între linii, rămâneam de multe ori cu cei doi fundaşi centrali liberi.

Am reuşit să corectăm anumite lucruri, am reuşit să nu dăm spaţii, să punem probleme când recuperăm mingea. Am fost primit foarte bine aici, ca de fiecare dată. Îmi sunt dragi, m-am simţit foarte bine. Îmi pare rău pentru ei, dar mă bucur pentru mine şi pentru jucătorii mei., a declarat în urma partidei, antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău.

sursa: primasport.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza