Raed Arafat: Oamenii să se vaccineze împotriva gripei, altfel am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu

by admin

Atenția întregii lumi este concentrată pe obținerea unui vaccin împotriva COVID-19, dar oamenii nu ar trebui să uite să se vaccineze și împotriva gripei, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Acesta consideră că apariția unui vaccin anti-COVID nu va rezolva instantaneu problema noului coronavirus, de aceea persoanele din grupele de risc ar trebui să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a reduce riscul de infectare.

„Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea.

Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Șeful DSU a vorbit și despre numărul ridicat de noi cazuri de COVID-19 din România și a făcut apel la oameni să respecte măsurile de protecție. „Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depinde numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere”, a mai spus Raed Arafat.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Bula 03/08/2020 - 23:00

Intrebare:
Daca pentru gripa ma vaccinez cu succes “bio” in fiecare an (zilnic cate un catel de usturoi si o stampa de palinca), atunci sa dublez doza si pentru COVID 19 ?

Raspunde

Comenteaza