Raed Arafat consideră că virusul gripal a revenit mai puternic după renunțarea la măsurile de protecție din perioada pandemiei

by Christian Suciu

Șeful Departamentului Pentru Situașii de Urgență, Raed Arafat, a declarat în cursul zilei de Joi că în acest an gripa sezonieră a revenit mult mai puternică ca în anii anteriori deoarece populația se proteja mult mai bine în perioada pandemiei însă odată cu încetarea măsurilor de protecție, precum purtarea măștilor, aceasta se răspândește mai ușor în rândul populației.

Potrivit acestuia, o medie națională a infectărilor cu virusul gripal sezonier ar cuprinde între 12-15 mii de cazuri de infectare iar numărul ridicat al infectărilor este capabil să pună sub presiune secțiile de UPU și de ATI ale spitalelor din țară.

” Şi gripa duce bolnavii la ATI, nu doar COVID. Sunt şi persoane vulnerabile care ajung la ATI şi cu gripa sezonieră. Dar nici COVID nu s-a terminat total şi mai sunt cazuri de persoane în vârstă care ajung şi necesită terapie intensivă. Astfel, este posibil să existe o presiune mai mare pe ATI decât în perioada anterioară, dar nu comentez soluţiile, nefiind în competenţa pe care o am.” a declarat Raed Arafat conform Agerpres.

sursa: Agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Bogdan 20/01/2023 - 15:30

du-te ma si da-ti foc
retardatule
ce ai vrea ma, sa mai vinzi 40 de miioane de masti ?!
nu v-ar inghiti odata pamantu’ pe toti astia….

Raspunde

Comenteaza