Rădoi, exasperat de subiectul unei DEMISII: “Plecam până acum, cu contractele pe care le-am avut pe masă”. Care este planul pentru meciul cu Germania

by Cezar Leizeriuc

Naţionala României a obţinut doar un egal la Skopje, cu Macedonia de Nord, scor 0-0, în grupa J din preliminariile Cupei Mondiale Qatar 2022. ‘Tricolorii’ se menţin pe locul trei în clasament, la un punct de Armenia şi la cinci puncte de liderul Germania. Selecţionerul Mirel Rădoi s-a declarat deranjat de discuţiile privind o eventuală demisie şi a subliniat că obiectivul este realizabil – clasarea pe locul doi în grupă.

România a fost dominată la toate capitolele de către Macedonia de Nord: posesie 57-43%, ocazii de gol 14-7, şuturi pe poartă 6-2.

România a luat 7 puncte din cele trei meciuri din luna septembrie şi n-a primit niciun gol (2-0 cu Islanda, 2-0 cu Liechtenstein).

Programul ‘tricolorilor’ în luna octombrie:

  • 8 octombrie: Germania – România (Hamburg)
  • 11 octombrie: România – Armenia (Bucureşti, stadionul Steaua)

“M-am săturat să tot răspund la aceeaşi întrebare… critici, valuri. Atât timp cât sunt în faţa dumneavoastră înseamnă că încă sunt aici. Dacă aveam altă idee, plecam până acum, cu contractele pe care le-am avut pe masă. Îmi luam valiza şi plecam acasă, plângeam puţin în faţa dumneavoastră, vă impresionam şi plecam acasă.

Am discutat despre noua naţională a Germaniei, cu Flick, sunt principiile pe care le avea la Bayern Munchen. Va fi un meci foarte greu, dar de obicei cu echipele mai bine cotate decât noi ne-am găsit motivaţia. Oarecum, meciul va arăta cu totul altfel, vom avea mai multe spaţii, va trebui să vedem ce plan tactic abordăm. E clar că, dacă vom încerca să stăm doar aproape de poarta noastră, probabil că vom avea aceeaşi soarta pe care a avut-o Armenia. Nu vreau să mă gândesc la aşa ceva, vreau să mă gândesc că avem curaj. Mergem să facem presing, iar dacă nu reuşim să recuperăm mingea sus trebuie să ne retragem sub linia mingii.

Mergem în continuare cu şanse reale pentru locul doi. Cu punct sau puncte în Germania, tot va trebui să câştigăm cu Armenia acasă. Cred că lucrurile pot fi mai clare. M-aş fi bucurat să câştigăm în seara asta şi să terminăm luna pe locul doi, dar nu pot să zic că sunt nefericit. Mi-aş fi dorit să jucăm mult mai bine, să avem mai mult curaj. Sunt lucruri pe care încă trebuie să le reglăm”, a spus Mirel Rădoi la PRO TV.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20388219/2/grupa-j.jpg

Te-ar putea interesa si

Comenteaza