„Punguța cu doi bani” revine pe scena Teatrului „Puck”

by Oana Spiru

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” își așteaptă micii spectatori duminică, 11 iunie, de la ora 11.00, la unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul instituției. Este vorba de spectacolul „Punguța cu doi bani” după Ion Creangă, cu scenariul și regia semnate de Decebal Marin. De asemenea, pentru sâmbătă, 10 iunie, este programat spectacolul „Te aștept!”/ „Eljöhetnél hozzám!”, în regia lui Kovács Ildikó, reluată de Varga Ibolya.

„Punguța cu doi bani”, spectacolul care va fi prezentat duminică, 11 iunie, de la ora 11.00, este o reprezentație foarte colorată și construită ingenios, de la păpușile care apar în scenă până la integrarea actorilor în ansamblu.

În versiunea lui Decebal Marin, e un spectacol savuros, care provoacă nu doar entuziasmul și participarea copiilor, ci și amuzamentul adulților.

Distribuția este formată din Ramona Atănăsoaie, Angelica Pamfilie, Andra Cotiușcă, Adina Ungur, Călin Mureșan, Iulian Lungu, Robert Trifan și Ion Iurcu.

Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustrația muzicală, de Traian Păcurar.
Durata spectacolului este de 50 de minute.

Reprezentația are loc în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐚𝐭𝐢𝐜𝐞

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 11.00, va fi prezentat spectacolul „Eljöhetnél hozzám!”/ „Te aștept!”, în regia lui Kovács Ildikó, reluată de Varga Ibolya.

Acţiunea se petrece în Vestul Sălbatic îndepărtat, avându-l ca erou pe un băiat orfan, care cândva „a fost adus de râul cenuşiu” şi de atunci hoinăreşte singuratic pe malul apei, căutându-şi părinţii sau măcar un peisaj cunoscut. În drumul său întâlneşte Sperietoarea, care după tradiţia locului îl salută: „Te aştept!”. Băiatul, neştiind de această tradiție, o urmează pe Sperietoare. Aşa începe povestea unei comunități simpatice, despre Vulpea elegantă şi suspicioasă, despre Bătrânul îmbufnat, despre Vrăjitoarea care încearcă să-şi ascundă bunătatea, despre Sperietoarea sufletistă, despre Alexandra grijulie şi despre Omul de Zăpadă cu sufletul fragil.

  • Regizor: Kovács Ildikó
  • Regizor reluare: Varga Ibolya
  • Păpuși: Virgil Svințiu
  • Scenografie și costume: Ioana Olăhuț
  • Restaurare păpuși și decor: Elena Ilaș
  • Colaj muzical: Ábrahám Jolán.

Distribuția: Balogh Dorottya, Giriti Réka, Péter Izolda, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs, Szűcs Tamás.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐢 𝐬𝐢 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.
Rezervări: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Valabilitatea rezervărilor expiră cu 15 minute înainte de începerea fiecărui spectacol, motiv pentru care spectatorii sunt rugați să ajungă la timp.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

„Punguța cu doi bani” revine pe scena Teatrului „Puck” – Revista Presei 09/06/2023 - 17:45

[…] post „Punguța cu doi bani” revine pe scena Teatrului „Puck” appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza