Proiectul de reabilitare a malurilor Someșului va intra curând în procedură de recepție

by Christian Suciu

Proiectul primăriei de reabilitare și modernizare a malurilor Someșului va intra în procedura de recepție la data de 15 noiembrie. În cadrul acestuia a fost realizat culoarul velo-pietonal, precum și noi piste pentru bicicliști, noi zone de joacă, relaxare și sport. De asemenea, investiția ce se întinde pe 14,7 kilometri presupune plantarea a 950 de arbori.

” În această perioadă se fac ultimele finisaje, lucrări precum instalare de cișmele, hidroînsămânțări, lucrări specifice pregătirii procedurii de recepție și continuă plantările. 957 copaci noi sunt prevăzuți în total pentru plantare prin proiect. De asemenea, vor fi realizate îmbunătățiri în anumite zone în urma observațiilor din teren și a analizei mesajelor primite de la cetățeni – spre exemplu, sistemul de iluminat public prevăzut va fi completat de sisteme localizate în zonele evaluate ca fiind insuficient iluminate la acest moment.

Echipele de proiectare și execuție au urmărit apropierea orașului de râul său, integrarea Someșului în viața de zi cu zi a clujenilor și creșterea calității vieții prin extinderea zonelor verzi, de loisir și mișcare. Acest proiect este completat de alte investiții în același scop, precum modernizarea platoului Sălii Sporturilor, reabilitarea Parcului Armătura, a Parcului Feroviarilor și zonelor adiacente.”, a declarat într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Primarul Emil Boc.

Proiectul a constat în:

  • remodelarea malurilor Someșului în vederea unei mai bune accesibilități pietonale la apă,
  • extinderea spațiului verde: suprafața totală din zona Grigorescu crește cu 1,2 hectare – crește numărul de arbori, fiind plantate mai multe specii locale – 957 noi arbori
  • construirea de piste și extinderea traseelor pentru bicicliști, zone de parcări pentru biciclete
  • construirea/modernizarea/extinderea de zone și trasee pietonale, respectiv creșterea accesibilității și atractivității pietonale- realizarea unui nou pod pietonal/velo (zona Grigorescu)
  • investiții destinate transportului electric și nemotorizat
  • investiții în zone de sport, terenuri, zone de fitness în aer liber, zone de relaxare- amenajarea unei plaje urbane și zone de joacă pentru copii- amplasarea de gradene și platforme,
  • instalarea de mobilier urban, cișmele apă potabilă etc
  • modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public – sisteme cu aparate de iluminat LED și sistem de telegestiune.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza